Ribolovni turizam

Moguća su ulaganja u uređenje ribolovnih staza i mjesta za okupljanje ribolovaca (s vatrištem i opremom), s pratećim specifičnim ugostiteljskim kapacitetima duž Izbičke rijeke, Jošanice, Raške, Ljudske, Deževske, Šaronjske i Lukovske reijeke, kao i u priobalju jezera „Gazivode“. Za intenzivniji razvoj ribolovnog turizma moguća su ulaganja u zaštitu i uređenje obala rijeka i jezera.

ribarice2

RIBOLOVACKO DRUSTVO 1958 GOD.

Registrovanu kao gradska organizacija sportskih ribolovaca „RASKA“.Ima 6 klubova na nivou 6 mesnih zajednica. Postoji 16 takmicenja od kojih su najpoznatijija 2 takmicenja.Memorijal “LAKI”. Odrzava se krajem Juna na Ribaricu. Kup Novog Pazara (drugo po redu takmicenje)odrzava se takodje u Ribaricu prve nedelje Septembra. Predsednik ovog udruzenja je Elmaz Omerovic. (kontakt telefon 065/33-83-258 ), adresa ul. Sabana Koce bb tel 020/315-174.
Lovni turizam

Moguća ulaganja u aktiviranje šumsko-lovnih područja Golija i Rogozna, Vračevac, Hodževo i dio Velike Ninaje u saradnji sa Lovačkim savezom Srbije, međuopštinskim i opštinskim savezima koji će se baviti uređenjem lovišta, uzgojem i odstrelom divljači u skladu sa lovnom osnovom i tržištem turističke tražnje.
Moguća ulaganja u smeštajne kapacitete za ekološki, etno, lovni i ribolovni turizam u domaću radinost pojedinih seoskih naselja, zatim u izgradnju lovačkih kuća i domova, atraktivnoj ponudi smještaja u etno-selima i drugim komercijalnim turističkim kapacitetima na području Opštine.