Brdske trke SAKS-a u aprilu pred Novopazarcima

Sportski auto karting savez Srbije u želji da decentralizuje takmičenja, obišao je i Novi Pazar. Od gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, predstavnici Saveza dobili su podršku u svojoj nameri. Ako  sve bude kako je zamišljeno, trke na ovom prostoru održaće se krajem aprila ove godine.

„Na ideju smo došli zahvaljujući Esadu Došljaku Boletu. Danas smo ovde i biramo jednu od dve potencijalne staze koje bi trebalo da se voze u okviru nacionalnog šampionata Srbije i to u terminima 29. i 30 aprila 2017. godine“, rekao je ovim povodom Goran Toroman ispred SAKS-a.

Iz Auto karting saveza ubeđeni su da će se nakon decentralizacije takmičenja i održavanja trka u Novom Pazaru, na ovim prostorima pojaviti neke nove trkačke nade. Trkom u Novom Pazaru biće otvorena ovogodišnja sezona šampionata Srbije. Kako je interesovanje za karting izuzetno očekuje se veliki broj gostiju iz čitave zemlje. Staze na kojima će takmičari voziti, prema proceni stručnjaka, mogle biu biskoj budućnosti, uz neznatno uređenje, da posluže i za takmičenja na evropskom nivou.

Bibić i Terzićeva obarali rekorde u Beogradu

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobedio je u trci na 3.000 metara na „Serbian Open Indoor“ mitingu u Beogradu, postavivši novi državni rekord za juniore, dok je Amela Terzić, uz novi rekord Srbije u dvorani, bila druga na istoj deonici.

Bibić je slavio vremenom od 8:09,06 minuta, ispred Nemanje Cerovca iz Crvene zvezde sa 8:26,06 i trećeplasiranog Miloša Krstića iz Leposavića sa 8:36.48.

„Zadovoljan sam nastupom, trka je bila izuzetno jaka. Pre dva dana sam imao Balkansko prvenstvo, ali sam ostavio malo rezerve za ovaj miting jer sam znao da me čeka jaka i brza trka… Trčao sam sa jakim atletičarima, ni malo naivnim. Hvala publici koja je bila iz mene i bodrila me, oni su odradili pola posla“, rekao je Bibić novinarima posle trke.

Terzićeva je na prvom međunarodnom atletskom mitingu u novootvorenom sportskom objektu na Banjici bila druga na 3.000 metara rezultatom od 9:03,39 minuta, čime je oborila rekord Snežane Pajkić postavljen 1987. godine.

Prvo mesto u toj trci pripalo je Rumunki Ankuci Bobočel, dok je Silvija Danekova iz Bugarske bila treća. Teodora Simović je na cilj stigla peta.

N. Kočović