U Novom Pazaru postoje odlični uslovi za sve sportove i rekreaciju i za sticanje i održavanje kondicije i očuvanje zdravlja.

Novi Pazar ima fantastican sportsko rekreativni centar koji je izuzetno prostran I nalazi se u strogom centru grada sto ga cini posebnim ne samo u zemlji vec I sire .Na rekreacionom centru se nalaze skoro svi sportski tereni,teren za mali fudbal,rukomet, odbojku, bazen,teniski tereni,rekreativna staza duzine 904 m.,atekvatno opremljeni prostor za najmladje sa pratecim sadrzajima I niz drugih pratecih sadrzaja.

sportska-hala
Novopazarska hala sportova je najveci sportsko rekreativni objekat zatvorenog tipa .Kapaciteta 2000 mesta.U njoj mnogi sportovi bivaju zastupljen.,kosarka ,mali fudal,odbojka , borilacke vestine ,fitness itd.Hala sportova poseduje malu (pomocnu) salu,media centar,bife restoran,salu za borilacke sportove I teretanu. 2012. je otvorena nova Hala “Pendik” kapaciteta 2000 gde se redovno odrzavaju utakmice odbojkaske superlige.Pored sportskih manifestacija ,redovno se odrzavaju medjunarodni sajmovi.

Sandzacke igre i MOSI su najmasovnija sportska manifestacija u nasoj zemlji.Nastale su kao rezultat drustvenih zbivanja i pocetkom pedesetih godina . One su okupile sandzacke sportiste i pokazale kako se siri zajednistvo ,medjusobno uvazavanje ,razumevanje i tolerancija . Sandzacke igre zbog svoje popularnosti kao multietnicka I multinacionalna manifestacija teritorijalno se sire pa se iz godine u godinu uvrstaju u red najmasovnijih igara na ovim prostorima.

Ramazanska ulicna trka je tradicionalnog tipa I odrzava se po muslimanskom kaledaru u mesecu ramazanu.Atletski klub Novi Pazar kao najuspesniji sportski kolektiv u nasem gradu igra znacajnu ulogu u ovoj vaznoj manifestaciji.

Memorijal” Safet Mavric

Cako” Memorijal” Safet Mavric Cako” se odrzava u organizaciji Sportskog saveza Sandzaka u Ribaricu izmedju 10 I 13 . avgusta .Memorijal je posvecen jednoj od legendi novopazarskog sporta Safetu Mavricu Caku.Svake godine na jednom mestu nadju se sportisti iz dvadesetak gradova sirom nase zemlje. Manifestacija obuhvata vise sportova : biciklizam ,ribolov ,plivanje I skokove u vodi.

Ramazanski turnir u malom fudbalu je najmasovnije takmicenje ovog tipa u nasoj zemlji. Svake godine veliki broj ucesnika svih uzrasta od petlica do veterana uzima ucesce na ovoj manifestaciji.Turnir traje tokom celog meseca .Veliki broj ucesnika iz svih krajeva nase zemlje I znacajan broj onih iz inostranstva uzimaju ucesce na ovoj manifestaciji.
Sportsko-rekreativni centri:
. Gradski bazen
. Gradski stadion
. Fudbalski stadion »Sutenovac«
. Fudbalski stadion »Novopazarska banja«
. Sportska hala »Novi Pazar«
. Hala u zgradi visokog skolstva
. Ski centar »Golija«
. Sportsko-rekreativni centar »Jezero – Ribarice«

. Sportska hala »PENDIK
Sportsko sajamska ustanova „Pendik“ živi svoju četvrtu uspješnu godinu. Njena izgradnja i stavljanje na uslugu sportistima grada mladih značila je novu energiju i nove mogućnosti razvoja sporta u Novom Pazaru.

google.rs Slide002

U pomoć je finansijskim sredstvima ali i ljudstvom i materijalom priskočila bratska turska opština Pendik koja je u dovršetak izgradnje sportske dvorane uložila 350 hiljada eura. Kada se tome doda i 200 hiljada eura, koliko je uložio grad Novi Pazar, radovi su dinamizirani i praktično za godinu ipo dana Novi Pazar je dobio velelepni sportski objekat koji sa ponosom nosi ime bratske opštine Pendik.

Prvi da u ovom prekrasnom hramu sporta demonstriraju svoju vještinu i odigraju utakmicu dobili su, na ceremoniji svečanog otvaranja, veterani fudbalskih klubova Novi Pazar i Partizan.

Ekspanzija u razvoju sporta u Novom Pazaru u poslednjih par godina, nimalo slučajno, poklapila se sa početkom rada sportske dvorane „Pendik“.
Mjesto u eliti izborili su članovi kluba Malog Fudbala Novi Pazar te odbojkaši Novog Pazara koji su i učinili da dvorana Pendik dobije epitet „hram odbojke“.
Sportsko – sajamska ustanova Pendik danas je, zbog svoje dinamike razvoja, mnoštva sportskih i drugih dješavanja, ponos Novog Pazara, sportista i svih građana.

Sportsko-rekreativni sadrzaji
. Motel »Golija«
. Staza zdravlja »Vojnice«
. Turisticki dom »Sopocani«