Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobedio je u trci na 3.000 metara na „Serbian Open Indoor“ mitingu u Beogradu, postavivši novi državni rekord za juniore, dok je Amela Terzić, uz novi rekord Srbije u dvorani, bila druga na istoj deonici.

Bibić je slavio vremenom od 8:09,06 minuta, ispred Nemanje Cerovca iz Crvene zvezde sa 8:26,06 i trećeplasiranog Miloša Krstića iz Leposavića sa 8:36.48.

„Zadovoljan sam nastupom, trka je bila izuzetno jaka. Pre dva dana sam imao Balkansko prvenstvo, ali sam ostavio malo rezerve za ovaj miting jer sam znao da me čeka jaka i brza trka… Trčao sam sa jakim atletičarima, ni malo naivnim. Hvala publici koja je bila iz mene i bodrila me, oni su odradili pola posla“, rekao je Bibić novinarima posle trke.

Terzićeva je na prvom međunarodnom atletskom mitingu u novootvorenom sportskom objektu na Banjici bila druga na 3.000 metara rezultatom od 9:03,39 minuta, čime je oborila rekord Snežane Pajkić postavljen 1987. godine.

Prvo mesto u toj trci pripalo je Rumunki Ankuci Bobočel, dok je Silvija Danekova iz Bugarske bila treća. Teodora Simović je na cilj stigla peta.

N. Kočović