Pobednički rad grafičkog dizajnera Dženana Hajrovića, kao i još 13 odabranih idejnih rešenja koji su pristigli na Konkursu za vizuelni identitet „555 godina postojanja grada Novog Pazara“ izloženi su sinoć u Galeriji Multimedijalnog centra.

Na ovaj konkurs, koji je raspisao grad Novi Pazar, stiglo je 40 radova od 22 autora.

Osim Hajrovića, drugu nagradu osvojila je grafička dizajnerka Ajla Dazdarević, dok je treće mesto pripalo studentu grafičkog dizajna Jasminu Đerleku.

Hajrović je novinarima rekao da je verovao da će bar jedno od 12 idejnih rešenja, sa koliko se prijavio na ovaj konkurs, zadovoljiti kriterijume žirija, jer su bili likovno različiti, od modernih do tradicionalnih.

“Pobedničko rešenje ima asocijaciju na Kulu motrilju u Gradskom parku, a u centru je predstavljen pokretni deo grada, jer Novi Pazar je stalno u nekom pokretu, stalno se dešavaju neke stvari“, rekao je Hajrović, koji je magistrirao na Likovnoj akademiji u Sarajevu.

Član Gradskog veća Seadetin Mujezinović rekao je da će ovaj pobednički logo biti zaštitni znak Novog Pazara narednih godinu dana.

“Koliko god je učesnicima konkursa bilo teško da realizuju svoje ideje, verujte da je žiri imao još teži posao da medju pristiglim radovima proglasi najbolje. Pozvao bih mlade ljude da se i dalje bave ovim kreativnim poslovima i da učestvuju na ovakvim i sličnim konkursima“, rekao je Mujezinović, koji je bio jedan od članova žirija.

Osim njega u žiriju su bili i slikar Muriz Čoković, grafičke dizajnerke Fatima Durović i Amra Hodžić Jejna.

Pobednik je pored plakete dobio i novčanu nagradu u iznosu od 555. evra u dinarskoj protivvrednosti, dok je novčana nagrada za drugo mesto 333 evra, a za treće 222 evra.

Izvor: radiostoplus.com