Zbirka pjesama „Nepotreban ambijent“ je prvi pjesnički poduhvat Elme Selimi, kojim je otškrinula vrata pisanja. Promociju, prvu u nizu, organizuje Kulturni centar Novi Pazar i ovom prilikom pozivamo vas, draga publiko, da dođete u Foaje Kulturnog centra, 4. marta 2016. godine (petak), sa početkom u 19h.

Izdavač zbirke je Neopress Beograd, a na promociji će govoriti ljudi koji su Elmi bili podrška da ova zbirka ugleda svjetlo dana: Goran Tadić, Hasna Ziljkić  i Mladen Radovanović.

Elma Selimi, rođena 1997. godine u Tutinu, učenica je srednje Medicinske škole u Novom Pazaru (maturantkinja). Osim poezije, piše eseje, besjede i kratke pripovijetke. Pobjednica je Takmičenja u besjedništu koje organizuje Kulturni centar Novi Pazar, 2015. godine, kao i na Festivalu stvaralaštva mladih 2015, oblast: Besjeda, također u organizacji Kulturnog centra Novi Pazar; učesnica je na mnogobrojnim poetskim konkursima, sekcijama za recitaciju i glumu u zemlji i inostranstvu. Neobjavljena zbirka pjesama «U senci tvog osmeha» zauzela je treće mjesto na konkursu «Desanka Maksimović» u Valjevu, 2012. godine, uz književnu kritiku Dragana Lakićevića. Pjesma «Velike sitnice» objavljena je u Zborniku «Ćirilica slovo srpskog lica».

Učestvuje u kreativnim radionicama humanitarnog karaktera, zalaže se za jednakost, što se najbolje ogleda u pobjedničkoj besjedi: «Stop diskriminaciji». Zagovornica je teze: «U zdravom tijelu zdrav duh», a to dokazuje time što je pobijedila na krosu na šest stotina metara, 2015. godine, koji organizuje Radio RTS.

Generacija će je pamtiti po skoku iz aviona u Hrvatskoj sa 3.500 m visine i bavljenju ekstremnim sportovima. U slobodno vrijeme bavi se fotografisanjem, smatra da je fotografija neizrečena pjesma. Sebe vidi kao budućeg ljekara i humanistu, koji piše o realnosti iz apstraktnog ugla.

Novac od prodaje knjiga na promociji biće uplaćen u humanitarne svrhe.