Skip to main content
Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

World Music Fest Zeman

28. avgust 2022. @ 21:00 - 30. avgust 2022. @ 21:00

Večeras počinje peti po redu World Music Fest Zeman. Dodjite da plešemo i uživamo u vrhunskoj svirci Dzambo Agusevi Orchestra

Prvi instrument koji je Džambo naučio da svira bila je zurla – instrument koji je deo kulturnog nasleđa njegove porodice koja je poreklom iz Turske. Otac ga je redovno vodio na probe orkestra i još kao mali dečak želeo je da nauči da svira trubu i ali su roditelji oklevali jer su znali koliko komplikovan (težak) život muzičara može biti.

Već sa 11 godina postaje ravnopravni član orkestra i kreće da nastupa širom Makedonije. U godinama koje slede, nastavio je da bude posvećen konstantnom usavršavanju, spajajući zvuke Istoka i Zapada – mada u osnovi, njegova najveća inspiracija je tačka spajanja osmanlijske i pravoslavne kulture.

Danas je jedan od najpopularnijih trubača na planeti. 2020. je objavio album za evropsko tržište „Brasses for Masses“, koji je izdala ugledna nemačka izdavačka kuća Asphalt Tango. Ovaj prepoznatljivi fanki tigar Balkana, kako voli da ga zovu ne planira da stane.
Vidimo se večeras!

Detalji

Početak:
28. avgust 2022. @ 21:00
End:
30. avgust 2022. @ 21:00
Event Category:
Web stranica:
https://www.facebook.com/ZemanFest

Organizator

Kulturni centar Novi Pazar
View Organizator Website

Lokacija

Žitni trg
Stevana Nemanje 20
Novi Pazar, Srbija 36300 Serbia
+ Google Map