Skip to main content
Čuvar kulturnog nasleđa

Muzej “Ras” Novi Pazar

Svojim radom i trajanjem, te brojnim veoma značajnim projektima, on na najlepši način kazuje istoriju Novog Pazara i šireg regiona. U muzeju su prezentovane sve kulture i istorijske epohe koje su ostavile traga na širem prostoru Novog Pazara i okoline, od praistorijskih kultura, preko Rima, Vizantije, srednjevekovne Srpske države i osmanskog perioda, sve do današnjih dana.

Posetite Muzej Ras
Umetnički sadržaj

Galerija MMC Kulturnog centra Novi Pazar

U Galeriji MMC Kulturnog centra Novog Pazara se održavaju kulturni događaji koji svojim sadržajem odgovaraju na zahteve ljubitelja likovnog, muzičkog i književnog stvaralaštva. To naravno ne isključuje i scenska zbivanja poput modnih revija, tribina, predavanja i okruglih stolova na različite teme, art marketa i slično.

Posetite KCNP
Daske koje život znače

Regionalno pozorište Novi Pazar

Regionalno pozorište Novi Pazar osnovano je 2003. kao profesionalno pozorište i jedno je od najmlađih u našoj zemlji. Za sve ovo vreme urađeno je na desetine premijera pozorišnih predstava. Najznačajnija je Sterijina nagrada za najbolju predstavu na prošlogodišnjem 66. Pozorju u Novom Sadu za delo „Ako dugo gledaš u ponor” prema istoimenom romanu Enesa Halilovića u režija Zlatka Paković i produkciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar i tamošnjeg Kulturnog centra koji dele istu zgradu.

Posetite pozorište
Bogat filmski program

Bioskop Kulturnog centra Novi Pazar

Veliko platno, savršen prostorni zvuk, udobna sedišta, najsavremenije tehnologija. Imate tu priliku da gledate film na najsavremenijoj bioskopskoj opremi. Dolaze nam na velike premijere, blok basteri, dečiji filmovi i filmovi domaže produkcije. Ulaznice će biti u prodaji na biletarnici Kulturnog centra od 13.00h do 20.00h.

Filmski program