Skip to main content
Čuvar kulturnog nasleđa

Muzej “Ras” Novi Pazar

Svojim radom i trajanjem, te brojnim veoma značajnim projektima, on na najljepši način kazuje historiju Novog Pazara i šireg regiona. U muzeju su prezentovane sve kulture i historijske epohe koje su ostavile traga na širem prostoru Novog Pazara i okoline, od prahistorijskih kultura, preko Rima, Vizantije, srednjevjekovne Srpske države i osmanskog perioda, sve do današnjih dana.

Posetite Muzej Ras
Umjetnički sadržaj

Galerija MMC Kulturnog centra Novi Pazar

U Galeriji MMC Kulturnog centra Novog Pazara se održavaju kulturni događaji koji svojim sadržajem odgovaraju na zahtjeve ljubitelja likovnog, muzičkog i književnog stvaralaštva. To naravno ne isključuje i scenska zbivanja poput modnih revija, tribina, predavanja i okruglih stolova na različite teme, art marketa i slično.

Posetite KCNP
Daske koje život znače

Regionalno pozorište Novi Pazar

Regionalno pozorište Novi Pazar osnovano je 2003. kao profesionalno pozorište i jedno je od najmlađih u našoj zemlji. Za sve ovo vrijeme urađeno je na desetine premijera pozorišnih predstava. Najznačajnija je Sterijina nagrada za najbolju predstavu na prošlogodišnjem 66. Pozorju u Novom Sadu za djelo „Ako dugo gledaš u ponor” prema istoimenom romanu Enesa Halilovića u režija Zlatka Paković i produkciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar i tamošnjeg Kulturnog centra koji dijele istu zgradu.

Posetite pozorište
Bogat filmski program

Bioskop Kulturnog centra Novi Pazar

Veliko platno, savršen prostorni zvuk, udobna sjedišta, najsavremenije tehnologija. Imate tu priliku da gledate film na najsavremenijoj bioskopskoj opremi. Dolaze nam na velike premijere, blok basteri, dečiji filmovi i filmovi domaće produkcije. Ulaznice se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 13.00h do 20.00h.

Filmski program