Skip to main content

U Istanbulu je otvoren 24. Medjunarodni sajam turizma EMIT 2020. Treći sajam po veličini i posećenosti u svetu održava se na površini od 16.000 kvadratnih metara a prošle godine ovaj sajam posetilo je preko 400.000 posetilaca. Na Sajmu će ove godine učestvovati 1800 izlagača iz 94 zemalja sveta, a šesti put posetiocima će se predstaviti Turistička organizacija Novi Pazar u okviru štanda Turističke organizacije Beograd.

Štand TO Novi Pazar posetili su ministar turizma Republike Turske Mehmet Ersoj, predstavnici Udruženja prijatelji Sandžaka kao i bratske opštine Bajrampaša, kao i konzul Republike Srbije u Turskoj Ivana Pejović. Na štandu je promovisan novi promo film Novog Pazara, deljen promo materijal na turskom jeziku, a nije izostalo ni uživanje u gastonomskim specijaliteteima ovoga kraja. Turističku organizaciju Novi Pazar na Sajmu u Istanbulu predstavljaju direktorka Tanja Ratković i Valdin Hajdarpašić.

Iz godine u godinu sve je više stranih turista u Novom Pazaru. Turisti iz Turske ubedljivo su najbrojniji u Beogradu pa su ovakvi sajmovi prilika da se dovedu i u Novi Pazar.