Skip to main content

Novi-Pazar-ocekuje-vise-turista

Turisticka sezona u Novom Pazaru zvanično pocinje narednog meseca, kada se ocekuje i dolazak prvih turista, rekao je danas radiju Sto plus predstavnik Turističke organizacije Valdin Hajdarpasic.
Prema njegovim rečima, Novi Pazar ocekuje turiste iz Turske, Slovenije, Nemacke i Engleske, ali i iz Turske, odakle je dolazak i mogucu saradnju najavilo pet najvecih turoperatera.
Hajdarpasic je dodao da, pored najznacajnijih kulturnoistorijskog nasledja, turisti sve vis¡e posecuju prirodna bogatstva i banje ovog kraja.
Prema zvanicnim podacima Ministarstva ekonomije, prosle godine Novi Pazar posetilo je preko 85.000 turista, medju kojima je oko osam hiljada stranaca, dok se prema rečima Hajdarpasica ove godine ocekuje dolazak oko hiljadu turista vise.
Broj nocenja iz godine u godinu je u konstantnom porastu za cak 10 odsto. Ove godine se ocekuje i bar nekoliko hiljada turista iz Turske i arapskih zemalja“, naglasio je Hajdarpasic.
Novi Pazar je jedna od devet destinacija u Srbiji koju je britanska mreza  BBC ,pocetkom ove godine, preporucila kao „novo turističko otkriće i odličan provod za male pare.

IZVOR: RADIO STO PLUS
E. Zukovic