Skip to main content

Počela promotivna kampanja „Moja Srbija“

5

U saradnji sa partnerima na lokalnom nivou, turističkim organizacijama, Udruženjem “Srbija za mlade”, Udruženjem banja Srbije, JP Skijališta Srbije, Udruženjem hotelijera i restoratera Srbije HORES i YUTA-om, u 10 gradova Srbije, TOS će predstaviti turističku ponudu naše zemlje i pozvati domaće goste da svoj odmor ili deo odmora provedu u svojoj zemlji.

Nakon uspešne zimske kampanje, ova godina je počela sa povećanjem broja domaćih turista, i to u periodu januar-april za 9%, što je prvo povećanje broja domaćih turista od 2008. godine. To je podstaklo TOS da pojača aktivnosti na promociji turističke ponude namenjene domaćim turistima.

Kampanja „Moja Srbija“ sastojaće se iz nekoliko elemenata: izložbe “ MOJA SRBIJA – OUTDOOR SERBIA“ u okviru Mikser festival-a(03.-07.06.2015.), promotivnog karavana koji će putovati kroz 10 gradova Srbije (12.06.-11.07.2015), medijske i online kampanje.

Izložba “MOJA SRBIJA – OUTDOOR SERBIA”, postavljena u eksterijeru, u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta u okviru urbane celine Savamale na kojoj će se ove godine prostirati Mikser festival predstavlja 30 motiva aktivnog turizma u Srbiji: atraktivne fotografije i inspirativne poruke koje pozivaju turiste da iskoriste i ovu turističku ponudu naše zemlje.

Sam promotivni karavan je osmišljen tako da se u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama gradova u kojima se organizuje sama promocija i ostalim partnerima u kampanji, na centralnim trgovima kroz animaciju, muziku, brendirana vozila i pultove, promotivne materijale, nagradni kviz znanja i degustaciju karakterističnih lokalnih specijaliteta, predstave destinacije širom naše zemlje. U okviru karavana predstaviće se destinacije domaćini, ali i one lokalne turističke organizacije koje gravitiraju ka gradu domaćinu, kako bi objedinili regionalnu ponudu, a sve u kontekstu grupisanja destinacija prema programu “52 vikenda u Srbiji”.

Kalendar karavana je sledeći:
1. Užice, Novi Pazar 12-13. jun – NA ŠETALIŠTU KOD SEBILJA UZ BOGAT KULTURNO-ZABAVNI PROGRAM I TRADICIONALNE SPECIJALITETE.
2. Niš, Leskovac 19-20. jun
3. Subotica, Novi Sad 26-27. jun
4. Čačak, Kraljevo 03-04. jul
5. Kragujevac, Beograd 10-11. jul

Dobrodošli