Skip to main content

TO Novi Pazar je sredu  27.04.2016.drugog dana sajma po prvi put nastupila na 17. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora, koji se održatva u niškoj hali “Čair” od 26. do 28. aprila, u Nišu. DSC06058

TO Novi Pazar je na štandu TO Niša predstavila raznovrsnu  turističku ponudu grada i akcenat ovog puta stavila na gastronomiju koja je bila i posebna tema sajma u Nišu.

DSC06055

Nišlije su juče od 13h. mogle uživati u prezentaciji naše kuhinje  i  imali su priliku da degustiraju najukusnije karakteristične  specijalitete novopazarske  kuhinje kao jednog dela promocije kulturnog nasleđa grada Novog Pazara.DSC05988

Po rečima direktorke TO Novi Pazar  Ljiljane Lešević pored dobre saradnje sa TO grada Niša i gostoprimstva koje nam je ukazano, u narednom periodu će se razmeniti iskustva i intezivirati saradnja  između naše dve organizacije posebno po pitanju banjskog-welnes spa, manifestacionog  i kulturnog turizma iz  razloga što naša dva grada  u ovim oblastima imaju itekako bogatu  turističku  ponudu  koju treba što kvalitetnije ponuditi domaćim i stranim turistima.

DSC06018

Osnovu turističke ponude Novog Pazara ćemo u 2016.godini bazirati na  poslovni i vikend turizam, a u budućnosti naša šansa trebalo bi da postane banjski – welnes spa turizam, obogaćen vidovima ruralnog turizma. Najveću  šansu predstavlja i kulturni turizam, koji uveliko već koristimo.

TO Novi Pazar je u 2016, godini  pojačala aktivnosti  na sajmovima u zemlji i inostranstvu što daje dobre rezultate, veću posećenost našem gradu i povećan broj noćenja   domaćih i stranih turista u prvom kvartalu ove godine.

DSC06044

DSC05911

DSC06043