Skip to main content

Turističko-pešačka staza duga je 950 metara i počinje od restorana  Pazarište do vrha lokaliteta tvrđave „Gradina „, prolazi kroz najatraktivniji deo netaknute prirode , ima karakter  umerene  planinske staze i uređena je za posetioce i turiste  srednje i mlađe  starosne dobi.

Duž staze postavljeni su putokazi,  edukativno-informativne table do vrha srednjovekovnog  utvrđenja Gradina , sa koga se pruža prelep pogled na planine Goliju,Rogoznu i lokalitet Trgovište.Uređena staza će  predstavljati novi turistički sadržaj kako za turističko naselje „Ras“  tako i lokalnu smoupravu.

Predstavnici   TO Novi Pazar  prošetali su stazom uz pratnju zaposlenih u turistickom naselju  „Ras „ koje je finansiralo uređenje pešačke staze do utvrđenja Gradina i tako obogatilo čuvenu  izletničku destinaciju Pazarište sa novom pesackom stazom za novopazarce i domaće i strane turiste.

Ova poseta zabelezena je okom kamere RTS-a  i emitovana u emisiji „Ovo je Srbija“. Prilog povodom uredjenja turisticko-pesacke staze i izjave direktorke Turisticke organizacije Novi Pazar Ljiljane Lesevic i generalnog menadzera Turistickog naselja  „Ras“ Nadira Hadziibrahimovica mozete pogledati u nastavku